Ketjut

Löydä autoosi sopivat lumiketjut
 
 

Lumiketjumerkkimme

KONIG PEWAG BOLK POLAIRE MICHELIN
  • //fi-static.cdn.mister-auto.com/img/fi_FI/visuals/0/d_slide_chaines_5899_566ee0f4adad2.png

Laatumerkinnät

TÜV

TÜV merkintä on takuu tuotannon, laadun, luotettavuuden ja turvallisuuden standardeista.

ÖNORM V5117

V5117 Önorm määrittelee soveltuvat määräykset ja asennusohjeeet lumiketjuille, jotka sopivat M1 (vapaa-ajan ajoneuvot ja pienet pakettiautot), N1 (Ajoneuvot 3,5 t saakka), O1 (trailerit 750 kg saakka) ja O2 (trailerit 3,5 t saakka). Merkintä määrittelee myös minimipidon standardit lumiketjiulle, olettaen että ne ovat asennettu oikein.

Uudet autot

Uudet autot eivät aina voi käyttää lumiketjuja. Ajan myötä autojen renkaat ovat suurentuneet, jonka takia renkaita ympäröivä tila on pienentynyt ja lumiketjut eivät enää mahdu renkaiden ympärille.

Vältääksesi tämän ongelman Mister-Auton valikoimasta löytyy Thulen K-SLIM -lumiketjut, jotka ovat helppo asentaa autoihin, jotka eivät normaalisti pystyisi käyttämään lumiketjuja! Thulen K-SLIM -ketjut ovat tunnettuja ja niitä arvostetaan etenkin niiden vahvuuden myötä.

Varusta autosi talvea varten

Talven saapuessa on tärkeää olla hyvin valmistautunut, ettei satu ikäviä yllätyksiä. Mister-Auto tarjoaa sinulle parhaimmat tuotteet parhaaseen hintaan! Etsitkö parhaita laatuketjuja tai lumiketjuja parhaalla hinta-laatusuhteella? Meiltä löydät tuotteita, jotka täyttävät kaikki tarpeet ja kriteerit!


KONIG

König-lumiketjut

Älä huoli lumesta - aja turvallisesti lumisilla ja huonokuntoisilla teillä. König lumiketjut on nopea ja helppo asentaa. König tarjoaa laajan valikoiman henkilöautojen lumiketjuja joissa yhdistyy helppokäyttöisyys, luotettavuus ja suorituskyky.

BOLK

Bölk-lumiketjut

Matkustatko silloin tällöin lomalle vuorille ja etsit lumiketjuja sopivaan hintaan? Valitse tällöin ketjut Bölkiltä, Mister-Auton omalta merkiltä.

► Näin valitset oikeat lumiketjut

Lumiketjut koostuvat renkaan ympärille asetetuista metallilinkeistä. Niiden tarkoitus on parantaa pitoa liukkaalla pinnalla. Ketjut asennetaan vetäviin renkaisiin, eli mikäli auto on etuvetoinen, eturenkaisiin, ja mikäli takavetoinen, takarenkaisiin.

Löydät autoosi sopivat ketjut, täyttämällä sivun ylälaitaan oikeat tiedot (korkeus, leveys ja mitat).

Edullisempi vaihtoehto lumiketjuille on rengassukat! Rengassukat ovat hyvä vaihtoehto lyhyille matkoille tasaisella ja vähälumisella pinnalla. Vaikka rengassukat ovat käytännölliset ja halvat, on niiden elinikä erittäin lyhyt: noin 20 km.

Varotoimet ketjujen asennukseen

1Ennen kuin asetat ketjut :

  • Harjoittele ketjujen asennusta ennen matkaa turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Harjoitellesasi aja autosi kuivalle ja tasaiselle alustalle valaistulla alueella.
  • Säilytä lumiketjuja auton takaluukussa tai jossain muussa helposti löydettävässä paikassa.

3Asentamisen jälkeen :

  • Kiristä ketjut uudestaan muutaman kilometrin päästä.
  • Älä aja lujempaa kuin 50 km tunnissa, monet valmistajat suosittelevat jopa hitaampaa ajoa.
  • Vältä ajamista pinnoilla, joissa ei ole lunta. Jos sinun välttämättä pitää tehdä niin, vältä äkillistä kiihdyttämistä tai jarruttamista.

2Jos sinun pitää käyttää lumiketjuja :

  • Parkkeeraa autosi tien sivuun (jos olet moottoritiellä, älä pysähdy tienvarteen, vaan aja taukopaikalle)
  • Pukeudu lämpimästi, äläkä unohda hanskoja sekä paria rättiä. Jos on pimeää ota myös taskulamppu mukaasi.

4Lumiketjujen käytön jälkeen :

  • Pidennä ketjujesi elinikää puhdistamalla ne hyvin joka käytön jälkeen. Suolatut tiet voivat aiheuttaa ketjujen ennenaikaista kulumista. Jotta ketjusi säilyisivät pidempään, pese ne lämpimällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin laitat ne takaisin pakkaukseen.