Valikko Sulje
Peruuta
Lisää ajoneuvoni Lisää ajoneuvoni
!
Tunnista ajoneuvosi sopivista tuotteista
Sunnuntaihin asti
misterauto

Etuiskunvaimentimet

Iskunvaimentimet talviolosuhteisiin Mister-Autolta

Pohjoisissa tieoloissa säätilan muutokset aiheuttavat talvisin rajuja vaihteluja ajo-olosuhteisiin. Ääriolosuhteissa turvallisuustekijöiden täysimääräinen huomioiminen on jokaisen autoilijan lakisääteinen velvollisuus. Iskunvaimentimien kunto on olennainen osa ajoturvallisuutta.

Iskunvaimentimien huolto talvisin

Iskunvaimentimet ovat auton turvallisuuden kannalta olennainen osa, joiden kunnosta huolehtiminen on osa autonomistajan perustoimenpiteitä. Vaimentimien vaihtoväli riippuu sekä ajotavasta että olosuhteista. Myös auton yleinen kunto, renkaiden kunto sekä säilytysolosuhteet vaikuttavat vaimentimien käyttökään. Vaihto tulee ajankohtaiseksi tavallisesti 2-4 kertaa auton elinkaaren aikana.

Iskunvaimentimet ovat hydrauliset jouset auton etu- ja takaosassa, joiden tehtävänä on vaimentaa autoon kohdistuvia iskuja. Iskunvaimentimien kunto vaikuttaa auton ajettavuuteen ja niiden huolto on olennainen osa ajoturvallisuuden ylläpitoa. Vaimentimien kuntoa voi havainnoida jarrutusmatkojen pituuden, auton tärinän, auton hallittavuuden ja renkaiden tasapainoisuuden kautta. Uudet vaimentimet kannattaa hankkia mikäli ajettavuus heikkenee, sillä huonokuntoiset vaimentimet kuormittavat autoa kauttaaltaan. Mister-Autolta vaimentimien hankkiminen on nopeaa ja yksinkertaista.

Olosuhteiden merkityksestä

Nopeat muutokset sääolosuhteissa ovat talvisen autoilun tärkein yksittäinen turvallisuuteen vaikuttava tekijä. Lämpötilanmuutokset aiheuttavat tienpintojen jäätymistä, myös paikoissa joissa sen silmämääräinen havaitseminen ei ole mahdollista. Nopeat vesi-, räntä- tai lumikuurot yhdistyneenä lämpötilan muutoksiin voivat muuttaa tiet miltei ajokelvottomiksi puurouttamalla ajokaistat tai muodostamalla senttien paksuisen jääkerroksen tienpintaan. Näissä tilanteissa reittimuutokset tai jopa oman ajoaikataulun siirtäminen olosuhteiden mukaan ovat usein paras turvallisuusratkaisu. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista eikä pelkällä ajotavallakaan ole aina mahdollista vaikuttaa turvallisuuteen kuin rajallisissa määrin.

Auton saattaminen talvisia ajo-olosuhteita vastaavaan kuntoon on lakisääteinen velvollisuus, jonka noudattamiseksi pelkkä siirtyminen talvirenkaiden käyttöön on harvoin riittävä toimenpide. Polttoainevalinnat, auton lämmityksestä ja säilytysolosuhteiden riittävyydestä huolehtiminen sekä auton säännöllinen huollattaminen ovat tärkeä osa olosuhteisiin liittyvää ennakointia. Ympäristössä jossa olosuhteet vaihtelevat tai pysyvät pitkiä aikoja välttävinä tai heikkoina, ja jossa teiden kunnossapitoväli on väistämättä pidempi kuin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, on olosuhteisiin usein aiheellista varautua tarkistamalla iskunvaimentimien kunto.

Iskunvaimentimien valinta

Auton osia valittaessa on huomioitava auton merkki ja malli, olosuhteet ja ajotavalliset seikat. Tämä koskee myös iskunvaimentimia. Mister-Auto tarjoaa hakukoneensa kautta mahdollisuuden löytää oikeat iskunvaimentimet helposti ja nopeasti. Iskunvaimentimien asentaminen on yleensä merkkihuollolla teetettävä toimi ja vaimentimien kunnon tarkistus on osa kausihuoltoa. Harjaantunut merkkituntija havaitsee osien kunnon nopeasti huollon yhteydessä.

Osien valinnassa pätevät samat säännöt kuin yleensä auton varaosien valinnassa. Merkkiosat sekä tehdasosat kestävät kulutusta, pitävät auton eri osat tasapainossa, pidentävät huoltovälejä ja auton elinkaarta. Materiaalierot sekä osien mitat ja yhteensopivuus merkitsevät ratkaisevaa eroa halpaosien ja merkkivalmistajien osien välillä. Mister-Auto takaa kaikkien osiensa laadun.

Mister-Auto varaosien hankintapaikkana

Mister-Auto tarjoaa hakupalvelussaan vaihtoehdoksi mallikohtaisen ja rekisterihaun. Kumpikin tapa takaa oikean osan löytymisen nopeasti ja vaivatta. Osien laadun lisäksi toimitusajat, asiakaspalvelu, suojattu rahaliikenne sekä sivuston selkeys takaavat positiivisen asiakaskokemuksen. Nimekevalikoima kattaa kaikki automerkit ja –mallit ja niiden osat. Samasta paikasta osien hankkiminen takaa niiden yhteensopivuuden, vähentää huollon tarvetta, edistää kausihuoltojen sujuvuutta ja pidentää auton käyttöikää. Mister-Auto toimii yhteistyössä merkkivalmistajien, merkkihuoltamoiden, autonvalmistajien ja suurimpien varaosatoimittajien kanssa.

Lajittele
Tekniset ominaisuudet
Tuotteen kriteerit
  • Asiakkaiden arvostelut
  • Merkki
Etuiskunvaimentimet
Etuiskunvaimentimet
Kuinka tehdä hyvä valinta?
Käytä valintaasi koskevia ohjeita
MAXGEAR
Shock absorber (sold individually) MAXGEAR - 11-0498
Shock absorber (sold individually)
MAXGEAR - Viite: 11-0498
SACHS
Shock absorber (sold individually) SACHS - 311 742
Shock absorber (sold individually)
SACHS - Viite: 311 742
BILSTEIN
Front shock absorber BILSTEIN - 22-242020
Front shock absorber
BILSTEIN - Viite: 22-242020
1 arvostelu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 asiantuntijaa
valmiita auttamaan
sinua
Maksu useassa erässä
Toimitus
samana päivänä
Helppo 14 päivän
palautusoikeus
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0