Valikko Sulje
Peruuta
Lisää ajoneuvoni Lisää ajoneuvoni
!
Tunnista ajoneuvosi sopivista tuotteista
Sunnuntaihin asti
misterauto

Katalysaattori

Katalysaattorin hankinta netistä Mister-Autolta

Katalysaattori on auton polttomoottorin päästöjen vähentämiseen tarkoitettu laite. Kun autosi katalysaattori tarvitsee vaihtaa, saat tilattua uuden kätevästi netistä Mister-Autolta.

Mister-Auto, yksi Euroopan johtavista markkinapaikoista, tarjoaa katalysaattorit kaikille tavallisimmille automerkeille kilpailukykyiseen hintaan. Katalysaattorit voi ostaa kätevästi netistä, jolloin säästää sekä aikaa että rahaa. Mister-Autolla on yli 300 000 tuotteen valikoima laadukkaita autonosia. Autoon sopivat osat löytyvät helposti tekemällä haun hakukoneella, joka etsii juuri oikeanlaisen tuotteen auton mallin mukaan. Katalysaattorin voi etsiä esimerkiksi syöttämällä hakuun auton rekisterinumeron.

Katalysaattorin toiminta ja mahdolliset ongelmat

Katalysaattori on auton alla sijaitseva iso metallinen laatikko, jossa on kaksi pakoputkea. Toinen putki tuo kaasuja moottorista ja toinen muuntaa haitalliset yhdisteet, hiilivedyn, monodioksidin ja typpioksidit, vaarattomammiksi yhdisteiksi, kuten typpikaasuksi, vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi. Jälkimmäinen putki yhdistyy pakoputkeen ja vapauttaa muunnetut kaasut sen kautta ulos. Katalysaattori löytyy lähes joka autosta, ja vaatii silloin tällöin vaihtoa. Vaihto on hyvä tehdä runsaan 100 000 ajokilometrin jälkeen.

Katalysaattori pettää harvoin. Jos katalysaattorissa ilmenee ongelmia, ne johtuvat mitä todennäköisimmin ajon aikana syntyneistä ulkoisista vaurioista tai kemikaaleista, kuten pakkasnesteestä. Katalysaattori myös tukkeutuu ajan myötä. Katalysaattoriin liittyvät ongelmat voidaan havaita esimerkiksi polttoaineen kulutuksen lisääntymisenä, auton suorituskyvyn heikentymisenä lisääntyneen pakojärjestelmän vastapaineen takia ja jopa sakkauksena ajamisen aikana. Yksi katalysaattorin vahingoittumisen syy voi olla myös huono pakoventtiili. On tärkeää löytää auton ongelman alkusyy, jotta voidaan välttää toistuvat ongelmat.

Katalysaattori voi myös aiheuttaa ongelmia, jos malli ei ole auton kanssa yhteensopiva. On siis tärkeää varmistaa jo ostovaiheessa, että malli on oikea. Oikean katalysaattorin löytäminen Mister-Autolta on onneksi helppoa, sillä käytössäsi on hakukone, joka etsii juuri oikean mallin autotyypin mukaan. Tämä voidaan tehdä helposti esimerkiksi syöttämällä hakuun auton rekisterinumero.

Katalysaattorin vaihtaminen

Jos autossasi ilmenee katalysaattorista johtuvia ongelmia, katalysaattorin vaihtaminen on yksinkertaista. Jos vaihtamisen kanssa ilmenee ongelmia, on hyvä ottaa yhteys ammattilaiseen.

Muista kuitenkin ensin lukea auton käyttöopas huolellisesti, jotta tunnistat katalysaattorin ulkonäöltä, ymmärrät miten se toimii ja kuinka se on kytketty autoon. Ota yhteys ammattilaiseen ennen purkamista. Älä yritä vaihtaa katalysaattoria itse. jos jokin on epäselvää.

Tarvitset runsaasti tilaa katalysaattorin vaihtamiseen. Käytä tunkkia tai ramppia auton nostamiseen maasta. Turvallisuusriskin välttämiseksi on varmistettava, että teet sen tasaisella maalla. Anna moottorin jäähtyä ensin kokonaan, ennen kuin kosket siihen. Paikanna tämän jälkeen katalysaattori. Sen pitäisi sijaita pakoputkiston keskellä. Happianturin löytämiseksi ja irrottamiseksi tarvitset siihen tarkoitetun erillisen avaimen. Jotkut mallit vaativat myös happianturin ja katalysaattorin yhdistävän pakoputken tai -putkien irrottamista.

Poista ensin auton takaosaa lähempänä olevat katalysaattorin kiinnityspultit ja sitten etupultit. Pultit pitävät katalysaattorin paikoillaan. Irrottaminen voi olla vaikeaa, jos pultit ovat ruosteessa tai jos katalysaattori on korjattu aiemmin ja hitsattu sen jälkeen kiinni. Tässä tapauksessa ota yhteys ammattilaiseen, äläkä yritä irrottaa pultteja itse.

Jos irrottaminen onnistuu, asenna uusi katalysaattori paikoilleen. Sen asentaminen riippuu aina mallista. Katso tässä tapauksessa aina neuvoa ohjeista ennen asennusta.

Mister-Auto, yksi johtavista auton osien myyjistä

Mister-Auto on ollut yksi johtavista autonosien myyjistä Euroopassa aina perustamisestaan lähtien vuodesta 2007 saakka. Se tarjoaa miljoonille asiakkailleen runsaan valikoiman laadukkaita tuotteita lyömättömään hintaan. Yli 300 000 tuotteen joukossa on sekä valmistajan malleja sekä suosituimpia tuotemerkkejä. 24/48-toimitusvaihtoehtojen ansiosta palvelu pelaa nopeasti.

Lajittele
Tuotteen kriteerit
  • Asiakkaiden arvostelut
  • Merkki
FAURECIA
Kit catalytic converter easy2fit FAURECIA - FS55686K
Kit catalytic converter easy2fit
FAURECIA - Viite: FS55686K
BOLK
Catalytic Converter BOLK - BOL-C091079
Catalytic Converter
BOLK - Viite: BOL-C091079
6 arvostelu
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-206
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 090-206
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28136
Catalytic Converter
WALKER - Viite: 28136
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28158
Catalytic Converter
WALKER - Viite: 28158
BOLK
Catalytic Converter BOLK - BOL-C012375
Catalytic Converter
BOLK - Viite: BOL-C012375
3 arvostelu
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 20851
Catalytic Converter
WALKER - Viite: 20851
NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-CT-000
Catalytic Converter
NTY - Viite: KAT-CT-000
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 099-606
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 099-606
NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-SK-002
Catalytic Converter
NTY - Viite: KAT-SK-002
MTS
Catalytic Converter MTS - 04.4322
Catalytic Converter
MTS - Viite: 04.4322
EEC
Catalytic Converter EEC - VK6057T
Catalytic Converter
EEC - Viite: VK6057T
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 20981
Catalytic Converter
WALKER - Viite: 20981
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-593
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 090-593
EEC
Catalytic Converter EEC - MZ6033T
Catalytic Converter
EEC - Viite: MZ6033T
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-174
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 090-174
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-590
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 090-590
BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-135
Catalytic Converter
BOSAL - Viite: 090-135
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 asiantuntijaa
valmiita auttamaan
sinua
Maksu useassa erässä
Toimitus
samana päivänä
Helppo 14 päivän
palautusoikeus
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0