Valikko Sulje
Peruuta
Lisää ajoneuvoni Lisää ajoneuvoni
!
Tunnista ajoneuvosi sopivista tuotteista
Vain tänään

Katalysaattori

Katalysaattorin hankinta netistä Mister-Autolta

Katalysaattori on auton polttomoottorin päästöjen vähentämiseen tarkoitettu laite. Kun autosi katalysaattori tarvitsee vaihtaa, saat tilattua uuden kätevästi netistä Mister-Autolta.

Mister-Auto, yksi Euroopan johtavista markkinapaikoista, tarjoaa katalysaattorit kaikille tavallisimmille automerkeille kilpailukykyiseen hintaan. Katalysaattorit voi ostaa kätevästi netistä, jolloin säästää sekä aikaa että rahaa. Mister-Autolla on yli 300 000 tuotteen valikoima laadukkaita autonosia. Autoon sopivat osat löytyvät helposti tekemällä haun hakukoneella, joka etsii juuri oikeanlaisen tuotteen auton mallin mukaan. Katalysaattorin voi etsiä esimerkiksi syöttämällä hakuun auton rekisterinumeron.

Katalysaattorin toiminta ja mahdolliset ongelmat

Katalysaattori on auton alla sijaitseva iso metallinen laatikko, jossa on kaksi pakoputkea. Toinen putki tuo kaasuja moottorista ja toinen muuntaa haitalliset yhdisteet, hiilivedyn, monodioksidin ja typpioksidit, vaarattomammiksi yhdisteiksi, kuten typpikaasuksi, vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi. Jälkimmäinen putki yhdistyy pakoputkeen ja vapauttaa muunnetut kaasut sen kautta ulos. Katalysaattori löytyy lähes joka autosta, ja vaatii silloin tällöin vaihtoa. Vaihto on hyvä tehdä runsaan 100 000 ajokilometrin jälkeen.

Katalysaattori pettää harvoin. Jos katalysaattorissa ilmenee ongelmia, ne johtuvat mitä todennäköisimmin ajon aikana syntyneistä ulkoisista vaurioista tai kemikaaleista, kuten pakkasnesteestä. Katalysaattori myös tukkeutuu ajan myötä. Katalysaattoriin liittyvät ongelmat voidaan havaita esimerkiksi polttoaineen kulutuksen lisääntymisenä, auton suorituskyvyn heikentymisenä lisääntyneen pakojärjestelmän vastapaineen takia ja jopa sakkauksena ajamisen aikana. Yksi katalysaattorin vahingoittumisen syy voi olla myös huono pakoventtiili. On tärkeää löytää auton ongelman alkusyy, jotta voidaan välttää toistuvat ongelmat.

Katalysaattori voi myös aiheuttaa ongelmia, jos malli ei ole auton kanssa yhteensopiva. On siis tärkeää varmistaa jo ostovaiheessa, että malli on oikea. Oikean katalysaattorin löytäminen Mister-Autolta on onneksi helppoa, sillä käytössäsi on hakukone, joka etsii juuri oikean mallin autotyypin mukaan. Tämä voidaan tehdä helposti esimerkiksi syöttämällä hakuun auton rekisterinumero.

Katalysaattorin vaihtaminen

Jos autossasi ilmenee katalysaattorista johtuvia ongelmia, katalysaattorin vaihtaminen on yksinkertaista. Jos vaihtamisen kanssa ilmenee ongelmia, on hyvä ottaa yhteys ammattilaiseen.

Muista kuitenkin ensin lukea auton käyttöopas huolellisesti, jotta tunnistat katalysaattorin ulkonäöltä, ymmärrät miten se toimii ja kuinka se on kytketty autoon. Ota yhteys ammattilaiseen ennen purkamista. Älä yritä vaihtaa katalysaattoria itse. jos jokin on epäselvää.

Tarvitset runsaasti tilaa katalysaattorin vaihtamiseen. Käytä tunkkia tai ramppia auton nostamiseen maasta. Turvallisuusriskin välttämiseksi on varmistettava, että teet sen tasaisella maalla. Anna moottorin jäähtyä ensin kokonaan, ennen kuin kosket siihen. Paikanna tämän jälkeen katalysaattori. Sen pitäisi sijaita pakoputkiston keskellä. Happianturin löytämiseksi ja irrottamiseksi tarvitset siihen tarkoitetun erillisen avaimen. Jotkut mallit vaativat myös happianturin ja katalysaattorin yhdistävän pakoputken tai -putkien irrottamista.

Poista ensin auton takaosaa lähempänä olevat katalysaattorin kiinnityspultit ja sitten etupultit. Pultit pitävät katalysaattorin paikoillaan. Irrottaminen voi olla vaikeaa, jos pultit ovat ruosteessa tai jos katalysaattori on korjattu aiemmin ja hitsattu sen jälkeen kiinni. Tässä tapauksessa ota yhteys ammattilaiseen, äläkä yritä irrottaa pultteja itse.

Jos irrottaminen onnistuu, asenna uusi katalysaattori paikoilleen. Sen asentaminen riippuu aina mallista. Katso tässä tapauksessa aina neuvoa ohjeista ennen asennusta.

Mister-Auto, yksi johtavista auton osien myyjistä

Mister-Auto on ollut yksi johtavista autonosien myyjistä Euroopassa aina perustamisestaan lähtien vuodesta 2007 saakka. Se tarjoaa miljoonille asiakkailleen runsaan valikoiman laadukkaita tuotteita lyömättömään hintaan. Yli 300 000 tuotteen joukossa on sekä valmistajan malleja sekä suosituimpia tuotemerkkejä. 24/48-toimitusvaihtoehtojen ansiosta palvelu pelaa nopeasti.

Lajittele
Tuotteen kriteerit
FAURECIA
Kit catalytic converter easy2fit FAURECIA - FS55686K

Kit catalytic converter easy2fit
FAURECIA -
Viite: FS55686K

NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-TY-001

Catalytic Converter
NTY -
Viite: KAT-TY-001

2 arvostelu
WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28037

Catalytic Converter
WALKER -
Viite: 28037

WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28136

Catalytic Converter
WALKER -
Viite: 28136

NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-SK-002

Catalytic Converter
NTY -
Viite: KAT-SK-002

1 arvostelu
EEC
Catalytic Converter EEC - VK6057T

Catalytic Converter
EEC -
Viite: VK6057T

AS
Catalytic Converter AS - 33782D

Catalytic Converter
AS -
Viite: 33782D

NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-CT-000

Catalytic Converter
NTY -
Viite: KAT-CT-000

1 arvostelu
BM CATALYSTS
Catalytic Converter BM CATALYSTS - BM91976H

Catalytic Converter
BM CATALYSTS -
Viite: BM91976H

NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-PL-002

Catalytic Converter
NTY -
Viite: KAT-PL-002

EEC
Catalytic Converter EEC - FI8005T

Catalytic Converter
EEC -
Viite: FI8005T

NTY
Catalytic Converter NTY - KAT-SK-003

Catalytic Converter
NTY -
Viite: KAT-SK-003

EEC
Catalytic Converter EEC - HY6069T

Catalytic Converter
EEC -
Viite: HY6069T

MTS
Catalytic Converter MTS - 04.4322

Catalytic Converter
MTS -
Viite: 04.4322

BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 099-075

Catalytic Converter
BOSAL -
Viite: 099-075

BOSAL
Catalytic Converter BOSAL - 090-649

Catalytic Converter
BOSAL -
Viite: 090-649

WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28760

Catalytic Converter
WALKER -
Viite: 28760

WALKER
Catalytic Converter WALKER - 28058

Catalytic Converter
WALKER -
Viite: 28058

EEC
Catalytic Converter EEC - VO6025T

Catalytic Converter
EEC -
Viite: VO6025T

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 asiantuntijaa valmiita auttamaan sinua
Maksu useassa erässä
Toimitus
samana päivänä
Helppo 14 päivän
palautusoikeus
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0