Valikko Sulje
Peruuta
Lisää ajoneuvoni Lisää ajoneuvoni
!
Tunnista ajoneuvosi sopivista tuotteista
Vain tänään

Etujarrupalasarja

Jarrutyynyt Mister-Autolta

Jarrutyynyt ovat yhdessä jarrulevyjen kanssa osa jarrujärjestelmää. Kuluneiden jarrutyynyjen vaihtaminen on tärkeää ajoturvallisuuden kannalta. Uudet jarrutyynyt kaikille automerkeille ja -malleille saat Mister-Autolta.

Jarrutyynyjen tehtävä ja niiden kuluminen

Jarrutyynyt ovat levyjarrujen osa. Ne pysyvät paikallaan jarrusatulan avulla, joka jarruttamisen aikana puristaa jarrutyynyjä jarrulevyn molempia sivuja vasten. Tämä pysäyttää auton liikkeen. Tämän aiheuttaman kitkan vuoksi jarrutyynyt kuluvat käytön myötä. Jarrutyynyjen kunnon tarkastaminen säännöllisesti on siis tärkeää. Vaihtotarpeen voi todeta tutkimalla jarrutyynyjä. Niiden vaihtaminen on tarpeen, jos niiden paksuus on alle puoli senttimetriä tai jos jarrupoljin tärisee, vinkuu tai kirskuu jarrutuksen aikana. On kuitenkin muistettava, että jotkut jarrutyynyt eivät pidä minkäänlaista ääntä kuluessaan, ja ensimmäinen merkki siitä voikin olla jarrutyynyn metallisen taustalevyn esiin tuleminen. Tämä ei ainoastaan ole vaarallista, vaan voi myös vahingoittaa jarrulevyä. Tämän vuoksi on tärkeää tarkastaa jarrutyynyjen kunto ajoissa ajoturvallisuuden säilyttämiseksi.

Jarrutyynyjen hankkiminen ja vaihtaminen

Jarrutyynyjen hankkiminen Mister-Autolta on helppoa ja edullista, ja siinä saa rahoille todellista vastinetta— Ensiksi on tärkeää varmistaa, että hankkii autoonsa sopivat jarrutyynyt. Ne voi ostaa nopean ja vaivattoman hakukoneen avulla, käytettäessä Mister-Auton palvelua. Hakukoneeseen syötettyjen tietojen mukaisesti Mister-Auto etsii ja toimittaa asiakkaalle oikeanlaiset jarrutyynyt nopeasti. Liikekumppanuus hankkijoiden kanssa mahdollistaa lisäksi sen, että asiakkaat saavat jopa 60 prosentin alennuksen ostamistaan autonosista. Palveluun sisältyy myös ilmainen palautus.

Jarrutyynyjen vaihtaminen itse on yksinkertaista ja edullista, eikä se vaadi erityisiä työkaluja. Monissa autoissa jarrulevyt sijaitsevat auton etuosassa. Koska suurin osa paineesta kohdistuu niihin, ne kuluvat nopeammin ja ne täytyy siksi vaihtaa useammin kuin jarrutyynyt.

Jarrutyynyjen vaihtamiseksi

Autosi ollessa sammuksissa löysää eturenkaiden pultit ja nosta auton reuna ilmaan tunkilla. Irrota tämän jälkeen pultit kokonaan, sekä rengas vetämällä sitä itseäsi kohti. Jarrujärjestelmä tulee näkyviin. Etsi ja irrota jarrusatula, jolloin jarrutyynyt puristuvat jarrulevyä vasten hydraulisella paineella. Jarrutyynyt ovat kiinni joko kahdella tai neljällä pultilla. Usein vain alempien pulttien irrottaminen riittää. Ennen niiden vaihtamista ne kannattaa myös puhdistaa ja rasvata. Älä ole suoraan jarrusatulan edessä, sillä se saattaa avautua voimakkaasti ja nopeasti paineen vaikutuksesta.

Tämän tehtyäsi jarrusatulan pitäisi kääntyä ylöspäin, jolloin jarrutyynyt tulevat esiin. Voit sen jälkeen tarkastaa jarrutyynyjen kunnon ja paksuuden. Samalla on hyvä myös vaihtaa jarrutyynyt Jos jarrutyynyt tarvitsevat vaihtoa, poista vanhat jarrutyynyt liu’uttamalla ne ulos satulasta. Ne ovat usein paikallaan kiinnittimien avulla.

Jarrutyynyjen vaihtaminen

Poista vanhat jarrutyynyt. Vaihda vanhat kiinnittimet uusiin, jarrutyynyjen mukana tuleviin kiinnittimiin, ja voitele ne paketin mukana tulevalla voiteluaineella. Varmista, että kiinnittimet sopivat täydellisesti. Laita tämän jälkeen uudet jarrutyynyt. Jarrutyynyjen takapuolella on metallipinta, joka saattaa olla kiinnitetty tai irtonainen. Voit lisätä voiteluainetta metallipintaan sekä kiinnittimiin jarrutyynyn uloimmassa reunassa. Tämä ehkäisee jarrujen vinkumista. Varo, ettei jarrunestettä tai muuta voiteluainetta mene vahingossa uusien jarrutyynyjen sisäpuolelle, sillä se tekee jarrutyynyistä käyttökelvottomat. Tämän tehtyäsi liu’uta uudet jarrutyynyt sisään.

Vaihda jarrusatula. Liu’uta se takaisin paikalleen ja kiristä sitten liukutapit. Tämän jälkeen laita rengas takaisin paikoilleen ja kiristä pultit. Älä aja autolla, ennen kuin varmistat, että uudet jarrutyynyt on varmasti asetettu paikalleen oikein. Voit tehdä tarkastuksen painamalla jarrua ensin 20–25 kertaa auton ollessa vapaalla. Tämän jälkeen testaa jarrutyynyt ajamalla tiellä, jossa on vähän liikennettä, ja jarruttamalla. Aja ensin hyvin hitaasti ja lisää vähitellen auton nopeutta aina 60 km/h asti. Muista, että uudet jarrut voivat kirskua aluksi.

Lajittele
Tekniset ominaisuudet
Tuotteen kriteerit
Etujarrupalasarja
Etujarrupalasarja
Kuinka tehdä hyvä valinta?
Käytä valintaasi koskevia ohjeita
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-G041165

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-G041165

91 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-D011360

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-D011360

35 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-C021687

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-C021687

36 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-E071010

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-E071010

15 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-G041169

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-G041169

15 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-E071017

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-E071017

7 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-K010035

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-K010035

4 arvostelu
ATE
Front brake pad set ATE - 13.0460-7184.2

Front brake pad set
ATE -
Viite: 13.0460-7184.2

21 arvostelu
BPROAUTO
Front brake pad set BPROAUTO - PRO-0418069

Front brake pad set
BPROAUTO -
Viite: PRO-0418069

BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-D011416

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-D011416

17 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-C021706

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-C021706

6 arvostelu
BPROAUTO
Front brake pad set BPROAUTO - PRO-0817068

Front brake pad set
BPROAUTO -
Viite: PRO-0817068

1 arvostelu
BOLK
Front brake pad set BOLK - BOL-D011461

Front brake pad set
BOLK -
Viite: BOL-D011461

13 arvostelu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 asiantuntijaa valmiita auttamaan sinua
Maksu useassa erässä
Toimitus
samana päivänä
Helppo 14 päivän
palautusoikeus
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0