Valikko Sulje
Peruuta
Lisää ajoneuvoni Lisää ajoneuvoni
!
Tunnista ajoneuvosi sopivista tuotteista
Vain tänään

Pyyhkijänsulka

Tuulilasinpyyhkijät auton turvavarusteena

Tuulilasinpyyhkijät ovat olennainen osa auton turvavarustusta. Mister-Auto tarjoaa malli- ja merkkikohtaiset pyyhkijät edullisesti verkkokaupassaan.

Uudet tuulilasinpyyhkijät Mister-Autolta

Tuulilasinpyyhkijöiden rooli auton turvallisuuden kannalta tulee näkyviin vasta olosuhteiden huonontuessa tai pyyhkijöiden lakatessa toimimasta. Keskimääräinen vaihtoaika pyyhkijöillä on vuosi. Pyyhkijöiden valinnassa valmistajan ohjeet ovat tärkein lähtökohta. Laadun osalta toimittajiemme valikoimista poimitut merkkivalmistajien osat pidentävät vaihtoväliä ja vähentävät huollon tarvetta. Mister-Auto tarjoaa pyyhkimet jokaiselle automerkille ja –mallille, vaivattomasti ja edullisesti.

Uusien pyyhkimien hankinta tulee ajankohtaiseksi

Uudet tuulilasinpyyhkimet tulevat ajankohtaisiksi kun pyyhkimet jättävät likavanan jälkeensä. Tiepöly, hyönteiset, siitepöly sekä ilman epäpuhtaudet kerääntyvät helposti tuulilasiin. Niiden jäädessä lasiin puhdistusnesteen ja pyyhkijöiden käytöstä huolimatta, on aika vaihtaa pyyhkijät. Pyyhkijän kumiosan kuluminen on toinen merkki siitä että vaihtaminen on ajankohtaista. Kumiosan altistuminen auringonvalolle, olosuhdevaihteluille ja kolhuille on useimmiten syynä kulumiselle. Seurauksena saattaa olla näkyvyyden heikkeneminen ja jopa tuulilasin vaurioituminen. Olosuhdevaihtelut ja niihin liittyvät epätavalliset äänet ovat kolmas merkki siitä että pyyhkijät tulee vaihtaa. Jää, lumi ja äärimmäiset olosuhteet altistavat pyyhkijät fyysisille vaurioille. Vaihtaminen on usein syytä suorittaa juuri talviolosuhteiden alkaessa tai päättyessä.

Pyyhkijänsulkien vaihto

Tuulilasinpyyhkijöiden vaihtaminen on edullista ja yksinkertaista eikä vaadi huoltotoimia. Vaihtaminen on syytä suorittaa ajoissa ennen ongelmien kasaantumista. Pyyhkijöiden hankinta Mister-Autolta tapahtuu usein etsimällä asiaankuuluva osa auton mallin, merkin ja muiden yksityiskohtien avulla. Vaihtoehtoisesti haku tapahtuu rekisterinumeron avulla. Pyyhkimet on syytä vaihtaa samalla kertaa molemmin puolin.

 1. Nosta pyyhkimiä kunnes ne irtoavat tuulilasista
 2. Aseta tuulilasinpyyhkimet vaakasuuntaan
 3. Irroita pyyhin painamalla pientä U:n -muotoista osaa
 4. Poista tuulilasinpyyhin työntämällä sitä alaspäin kohti tuulilasia
 5. Aseta uusi tuulilasinpyyhin paikalleen
 6. Taita varret tuulilasille

Laatutekijöiden huomioiminen pyyhkimen hankinnassa

Merkkivalmistajien osat ovat myös pyyhkijöiden suhteen massatuotettuja osia laadukkaampia. Osan laatu tulee näkyviin huoltokertojen tiheydessä ja vaihtotarpeen toistumisvälissä. Laadukas varaosa tulee tässä mielessä heikkolaatuista edullisemmaksi. Laadukas osa kuluttaa myös ajoneuvoa suhteessa vähemmän, pyyhkijöiden osalta tuulilasiin kohdistuva rasitus jää vähäisemmäksi mikä edelleen vaikuttaa ajotapaan ja ajomukavuuteen. Turvallisuustekijänä laadukas varaosa on poikkeuksetta suositeltava vaihtoehto.

Materiaalien ja valmistusprosessin osalta laatu näkyy suoraan osan hinnassa. Massatuotettujen osien hankinta puoltaa paikkaansa lähinnä tilapäisenä ratkaisuna, esimerkiksi matkalla ollessa tai äkillisen vaihtotarpeen sattuessa kohdalle. Tällaisessa tilanteessa merkkiosan vaihtaminen tilapäisen paikalle tapahtuu esimerkiksi vuosihuollon yhteydessä, tai mahdollisuuksien mukaan merkkiosan tullessa saataville.

Verkkokaupassa laadukkaan varaosan valitseminen on helppoa ja suhteessa edullista jopa 60% edullisemmin. Mister-Auton valikoimista osan hankinta tapahtuu muutamassa minuutissa, nykyteknologian avulla myös matkustettaessa. Laadukkaan osan tunnistaa valmistajan nimestä ja usein myös pakkauksesta ja tuotteen hinnasta. Mister-Auton hakukone suosittaa automaattisesti merkkikohtaisesti laadukkaimpia vaihtoehtoja.

Tuulilasinpyyhkijöiden historiaa

Tuulilasi tuli autoon varhaisessa vaiheessa ja alussa sen puhdistaminen tapahtui erityisen pyyhkeen avulla, pysäyttämällä auto säännöllisin väliajoin. Pyyhkijä oli sotaa edeltävän ajan innovaatio ja oli käytössä sota-ajan ajoneuvoissa, tullen massatuotantoon toisen maailmansodan jälkeen. Autoilun yleistyessä pyyhkijät olivat paitsi käytännöllinen osa turvallista autoilua, myös muotoiluelementti. Takaikkunan pyyhkijä yleistyi autoissa 80-luvulla ja nykyaikainen laadukas ja kompakti pyyhkijä ilmestyi autoihin vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Ulkomuodoltaan osa on muuttunut vain vähän, materiaalien ja laadun osalta muutosta on tapahtunut huomattavasti enemmän. Massaosien myötä yhteensopivuuselementistä on tullut keskeinen tekijä. Mister-Auton valikoimista sopiva varaosa löytyy automallista riippumatta.

Lajittele
Tekniset ominaisuudet
Tuotteen kriteerit
Pyyhkijänsulka
Pyyhkijänsulka
Kuinka tehdä hyvä valinta?
Käytä valintaasi koskevia ohjeita
BOSCH
Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin BOSCH - 3 397 118 911

Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin
BOSCH -
Viite: 3 397 118 911 / AR 653 S

158 arvostelu
BOSCH
Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin BOSCH - 3 397 007 863

Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin
BOSCH -
Viite: 3 397 007 863 / A 863 S

248 arvostelu
BOSCH
Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin BOSCH - 3 397 007 297

Pair of wiperblades BOSCH Aerotwin
BOSCH -
Viite: 3 397 007 297 / A 297 S

118 arvostelu
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
150 asiantuntijaa valmiita auttamaan sinua
Maksu useassa erässä
Toimitus
samana päivänä
Helppo 14 päivän
palautusoikeus
832d8e99543c9eb6058233655e7e90e0